Závod hasičské všestrannosti a brannosti 2024 – výsledky

V sobotu 5. října 2024 se v Řevničově-nádraží uskutečnilo okresní kolo závodu hasičské všestrannosti a brannosti. Sjelo se na něj téměř dvě stě  dětí ve věku 3 – 18 let.

Sbor dobrovolných hasičů Řevničov organizoval závod po dvaceti letech a opravdu přípravu zvládl na jedničku. Vše bylo výborně připravené – od organizace prostoru, přes zázemí, občerstvení až po trasu. Děkujeme!

Startovní pole lehce rozčísly všudypřítomné podzimní virózy, ale kolektivy si vyšly vzájemně vstříc a „půjčily“ si děti tak, aby nikdo, kdo se připravoval, nemusel zůstat doma.

Kategorie přípravky (3-6 let) měla svůj vlastní 400 metrový okruh, kde plnila úkoly jako hod míčkem na cíl, překonání lana, poznávání technických prostředků nebo obvázání kolene. Startovalo devět tříčlenných hlídek.

VÝSLEDKY PŘÍPRAVKA

Kategorie mladších (6-11 let) byla zastoupena nejpočetněji – startovalo 16 pětičlenných hlídek. Na trase postupně splnily úkoly na stanovištích střelba, orientace v přírodě, uzlování, brannost, požární ochrana, první pomoc, ochrana obyvatelstva.  Vítězství a postup na krajské kolo si vybojovali závodníci z SDH Skryje před Kolešovicemi a Krakovem.

VÝSLEDKY MLADŠÍ

V kategorii starších žáků startovalo 8 hlídek. Plnily trošku těžší úkoly a stejných stanovištích jako mladší. Zvítězilo družstvo SDH Rynholec před Krakovem a Kolešovicemi.

VÝSLEDKY STARŠÍ

Nejméně hlídek startovalo v nestarší kategorii  dorostu (15-18 let). Čtyři družstva smíšeného dorostu – zvítězila Lužná před Rudou a Řevničovem a jedno družstvo dorostenců – Rynholec.

VÝSLEDKY DOROS SMÍŠENÝ

Krajské kolo se uskuteční 20. října 2024 v obci Lhota (o. Kladno)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *