Letní Vojtův mlýn 2024

Čtyři desítky dětí trávily jeden červencový týden v rekreačním středisku Vojtův mlýn ve Zdeslavi u Čisté. Vedoucí z různých kolektivů mladých hasičů okresu Rakovník pro ně tentokrát připravili program na téma Karlík a továrna na čokoládu nebo to byl Wonka?

Program v náležitě vyzdobeném táboře začal v neděli. července krátce po poledni.  Letos nám osazenstvo tábora výrazně omladilo – nejsilněji zastoupenou věkovou kategorií byly děti ve věku 9-10 let. Tomu byl uzpůsoben i celý „sladký“ program. Přivítání, dělení do týmů a první seznamování. Pak už nás čekaly první hry a body do celotáborové hry.

Čekalo nás hledání cesty do Wonkovy továrny, pak získání hesla pro vstup do ní a její návštěva. V takové továrně se musí něco vyrobit a tak si děti vedle všech pohybových nebo „přemýšlecích“ her také samy připravily ovocno-čokoládovou svačinku. Další den v okolním lese získávaly nejrůznější vybavení do obchodu, který pak společně musely vymyslet a nakreslit na obří pachtu. Veliká zábava se odehrála jiný den, kdy se odehrála barevná válka a účastníci se povozili na oblíbené obří plachtové klouzačce. Zvládli jsme také Cestu ke konkurenci, tj. výlet do nedaleké Čisté.

Večerní program byl vyplněn kostýmovou party pod širým nebem, letním kinem, opékáním buřtů, stezkou odvahy a závěrečnou talentovou show a taneční party.

A protože bylo všeho sladkého až až, objednaly jsme si kamarádky zoubkové víly z Veselého úsměvu, které dětem nabídly preventivní program na téma péče o zoubky, včetně praktického nácviku a kontroly správného čištění zoubků.

Už teď se jistě všichni těšíme na jubilejní Vojtův mlýn 2025!

Fotogalerie

 

Akce byla podpořena MŠMT.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *