Školení vedoucích mládeže 2023

Listopadový prodloužený víkend věnovaly téměř čtyři desítky vedoucích mládeže vzdělávání. V termínu 17. – 19. listopadu 2023 se vedoucí sjeli na statek Krkavčí hora u Nižbora. Kromě ostřílených borců přijelo také dost nových zájemců o práci s mládeží.

Pátek byl věnován informačnímu bloku o ročníku 2022/23 a zahájeném ročníku 2023/24, o dotačních možnostech a o dokumentaci kolektivu mládeže.

Sobota byla zahájena blokem o první pomoci, následoval bohatý inspirační blok her a nejrůznějších pohybových aktivit, který zajistili sami vedoucí. Odpoledne pak všichni přítomní zvládli náročný blok přednášek z oboru psychologie, mimoškolní pedagogiky, bezpečnosti při práci s dětmi ale také bezpečnosti děti v době kyberhrozeb, dále pak podrobnému rozboru možností celoroční činnosti kolektivu mládeže atd. V podvečer se účastníci protáhli při zkoušce závodu hasičské všestrannosti a brannosti. Večer patřil deskovkám a vánočnímu tvoření.

Poslední den pak patřil zkouškám – praktické, ústní a písemné. Všichni je absolvovali úspěšně. V závěru celé akce se plánoval další hasičský rok.

Všichni byli úžasně pozorní a nápadití. Doufáme, že všechny získané znalosti a inspirace přenesou do svých kolektivů. Těšíme se na další společné akce!

Akce byla finančně podpořena MŠMT ČR.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *