Shromáždění delegátů SDH 2020

Jendou za pět let mají dobrovolní hasiči volební rok. Znamená to, že ve všech sborech dobrovolných hasičů se hodnotí činnost a hospodaření za uplynulých pět let a volí se vedení sboru. Pak se sejdou zástupci jednotlivých sborů na okresním shromáždění, aby zvolili nové vedení okresního sdružení, a postupuje se tak až k celostátnímu sjezdu dobrovolných hasičů. V letošním roce se vše posunulo z jarních měsíců až na ty podzimní.

V sobotu 19. září se do rakovnického Domu osvěty sjelo 73 ve slavnostních uniformách oděných zástupců sborů z Rakovnicka. Vzhledem k současné epidemiologické situaci nebyli na akci pozváni zasloužilí hasiči, držitelé vysokého hasičského vyznamenání, kterých je na okrese 24.

Přítomní si vyslechli zkrácenou zprávu starosty o činnosti okresního sdružení za posledních pět let.  Bylo shrnuto, co vše se podařilo nakoupit – nové sportovní překážky, časomíru a další vybavení. Nechyběl přehled akcí, ať už pravidelně pořádaných postupových soutěží mladších, starších žáků, dorostu i dospělých či pohárových soutěží jako je Čistecký uzel, Luženská šedesátka, Rakovnická liga v požárním útoku nebo soutěže Železného hasiče. Na tuto zprávu navázala stanovisko okresní kontrolní a revizní rady k hospodaření přednesená jejím předsedou Vladimírem Melčem. Bylo připomenuto, odkud se v těch pěti letech čerpaly finanční prostředky na činnost – z členských příspěvků, dotací Středočeského kraje, Krajského sdružení hasičů Středočeského kraje, MŠMT ČR a MV ČR.

Pak již následovaly volby. Starostou byl zvolen znovu Zdeněk Ledvinka (SDH Rynholec), jeho náměstkem Vlastimil Schuh (SDH Čistá) a nový výkonný výbor OSH Rakovník:

Miroslav Cyrmon (SDH Velká Chmelištná), Josef Cyrus (SDH Zbečno), Miroslav Charvát (SDH Řevničov), Pavel Friebert (SDH Křivoklát), Jan Karban (SDH Jesenice), Jiří Klátil    (SDH Krupá), Jan Knor (SDH Panoší Újezd), Martin Nedvěd (SDH Všetaty), Tomáš Novák(SDH Nové Strašecí), Václav Sedlák (SDH Lubná), Martin Smejkal (SDH Hřebečníky), Vlasta Šoršáková (SDH Přílepy), Jaroslava Čečrdlová jako vedoucí okresní odborné rady mládeže a přidají se ještě vedoucí okresních odborných rad represe a prevence.

Dále byli navrženi či schváleni kandidáti do krajských a celostátních funkcí. Na konci října se pak sejde Shromáždění delegátů okresních sdružení, tedy krajské setkání dobrovolných hasičů.

zápis

usnesení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *