Vojtův mlýn 2020

Již popáté v řadě uspořádalo Okresní sdružení hasičů v Rakovníku letní hasičské soustředění nejen pro mladé hasiče z Rakovnicka. Letos přivítal děti na letním hasičském soustředění sbor diplomatů – vyslanců nejrůznějších zemí, jejichž úkolem bylo provést účastníky Cestou kolem světa.

Provozovatelé rekreačního střediska Vojtův mlýn a tým vedoucích se museli při přípravě šestidenního pobytu vyrovnat v souvislosti s Covid 19 s různými opatřeními, například změnit dosavadní způsob celotáborové hry nebo samotný příjezd dětí. A tato situace přinesla nové nápady, novou inspiraci.

Dětí přijelo celkem 45 dětí a to ze sborů dobrovolných hasičů Hřebečníky, Chrášťany, Kolešovice, Kounov, Krušovice, Rynholec, Skryje, Třtice a některé děti byly nehasičské například  z Rakovníka, Kladna nebo Dvora Králové nad Labem.

Na všechny čekal hned první den poznávání skandinávských zemí – hrál se Amundsen, který musel zvládnout letní lyžování nebo Ikea v podobě montování autíček. Další zemí, která se představila, byla Austrálie.  Malí cestovatelé tak navštívili operu v Sydney, aby prověřili své hudební znalosti. Pokračovali na pláž lovit želvy a čekala je také cesta za koalou.

Úterý patřilo Japonsku. Jeho velvyslanci nás přivítali jazykovou výukou a pozvali nás na rýžový obřad, v němž jsme se učili používat jídelní hůlky. Následovalo stavění pagod a fyzicky velmi náročná bitva o vlajky.

Další den byl fyzicky odpočinkový. Brazilci nás pozvali na netradiční sportovní trénink a odpoledne si všichni nazdobili táborová trička a pustili se také do přípravy alegorických vozů na večerní karneval. V jeho úvodu jednotlivé týmy předvedli krátké taneční sestavy nacvičené v průběhu týdne.

Poslední den nás zavedl do Kanady – děti čekala hokejová dráha, střelba na branku a další z orientačních běhů.

Již teď se těšíme na další ročník. Ať žije Vojtův mlýn 2021.

 

FOTOGALERIE 1

FOTOGALERIE 2

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *