Krajské kolo hry Plamen a dorostu v požárním sportu

Ve dnech 21. – 23. června 2019 se na stadionu v Mladé Boleslavi uskutečnilo Krajské kolo Hry Plamen a dorostu v požárním sportu. Vítězové okresních kol tu bojovali o postup na Mistrovství ČR Hry Plamen  nebo na Mistrovství ČR dorostu v požárním sportu.

Okres Rakovník na Plamenu reprezentovali mladí hasiči z SDH Skryje. Bylo to jejich první krajské kolo a tak se do soutěže pustili s velkým odhodláním. Bohužel, nevyhnuli se chybám. Brali tedy 9. místo v disciplínách závod požárnické všestrannosti, štafeta 4 x 60 metrů, štafeta dvojic a požární útok CTIF. Desítku v požárních útocích a nejlépe si vedli na štafetě CTIF, kde vybojovali 7. místo. Nasbírali 53 bodů a patřilo jim celkové 9. místo. Gratulujeme!

Sobota patřila závodu dorostenců a dorostenek jednotlivců, kteří závodí ve třech věkových kategoriích. Okres Rakovník reprezentovali 4 závodníci. Kategorii mladších dorostenek (13-14 let) ovládla Nela Matušková z SDH Lužná. Ačkoli se jí nepovedl první pokus na stovkách, v tom druhém udržela nervy na uzdě a jako jediná zaběhla čas po 20 sekund (19,75 s). Úspěšná závodnice z Českého poháru v běhu na 100 m s překážkami si tak vybojovala postup na mistrovství. Ve středním dorostu (15-16 let) Jakub Kořán z SDH Třtice a Kamila Řezáčová z Hřebečník obsadili devátou, resp. sedmou příčku. Náš starší dorost (17-18 let) reprezentoval Michal Špaček ze Skryj, který už má jednu mistrovskou zkušenost. Také on zvládl stovku skvěle. Jeho čas 17,98 s byl jediným sedmnáctkovým. Ve dvojboji byl o 2 setiny druhý, v testu z požární ochrany neudělal chybu a součtem bodů 4 zvítězil a také on podeje 5. července na mistrovství dorostu do Svitav.

Vysledky_MladaBoleslav_2019

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *