Jaký byl Rakovnický den se záchranáři 2017?

Ve středu 26. dubna 2017, na hřišti sportovního areálu při 3. ZŠ Rakovník, proběhl první ročník akce – Rakovnický den se záchranáři, který pořádala okresní odborná rada prevence – OSH Rakovník.

Jednalo se o preventivní akci pro širokou veřejnost, během které probíhala soutěž pro žáky 2. a 6. ročníků základních škol. Žáci plnili 6 úkolů se zaměřením na ochranu obyvatelstva, požární ochranu, první pomoc a běžná rizika. Celé akce se zúčastnilo 7 škol (11 družstev po 5ti dětech). Bohužel se kvůli velice nepříznivému počasí pár účastníků odhlásilo.
Akce se zúčastnili bezpečnostní i záchranné složky a to se svojí technikou i s preventivními programy pro děti i veřejnost – Hasičský záchranný sbor – stanice Rakovník, Hasičský záchranný sbor ÚO Kladno – stan prevence, Policie ČR – obvodní oddělení Rakovník, Městská policie Rakovník, Medevac s. r. o., Záchranná kynologická brigáda Středočeského kraje, Armáda ČR – 41. mechanizovaný prapor Žatec, Vězeňská služba – věznice Oráčov
Dále zde svoji práci prezentovala místní akční skupina Rakovnicko o. p. s.
Během soutěžního klání proběhly dvě ukázky vystavujících složek a to vězeňská služba a záchranná kynologická brigáda Středočeského kraje.
Nad celou akcí převzal záštitu starosta města Rakovníka JUDr. Pavel Jenšovký, který se osobně zúčastnil zahájení soutěže. Mediální partner akce – Radio relax.
V celém soutěžním klání se nejvíce dařilo dětem z 2. základní školy v Rakovníku, kteří obsadili zlaté příčky v obou kategoriích.
Ceny do soutěže věnovalo královské město Rakovník, Městská knihovna Rakovník, Rakovnicko o. p. s., Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje, firmy Rakofire s. r. o., Medevac s. r. o., Scania Czech Republic s. r. o. – všem sponzorům tímto ještě jednou mockrát děkujeme.
I přes velice nepříznivé počasí jsme akci vyhodnotili jako velice zdařilou a těšíme se na organizaci dalších ročníků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *